Завршено прво вече фестивала "Чукафест"

Прво вече фестивала „Чукафест“  одржано је у простору Галерије `73. Било је посвећено углавном класичној музици. Наступили су: Jet Clock хор, Александар Хаџи - Ђорђевић - гитара и Сенсартика трио.

Jet Clock хор је први наступио, наступајући са рок, поп и џез нумерама у  сопственим аранжманима. 

Александар Хаџи Ђорђевић, који је следећи наступао, рођен је у Београду. Студије гитаре дипломирао је са највишом оценом на Академији за музику у Прагу 1987. г. у класи прпофесоеа Шћепана Рака и Мартина Мисливечека. На међународном такмичењу гитаре Кутна хора у Чехословачкој освојио је прву награду 1984. запажену каријеру као солиста остварио је наступајући широм Европе, али као камерни музичар у дуу са колегом проф Срђаном Тошићем. 

Сенсартика трио, који је последњи наступао, наставак је рада некадашњег истоименог квартета који је формиран 2012. године у Београду. Чланови групе су већином наступали као мултиинструменталисти. До сада су одржали преко 100 наступа широм Европе. Представили су се програмом Медитеранео, који окупља дела класичних композитора и неколико традиционала са подручја Медитерана, дајући специфичну топлину и освеженје које пружају звуци ових крајева.
У богатом музичком програму уживалу су многи љубитељи добре класичне музике, који су дугим аплаузом поздравили и захвалили се свим учесницима програма.