"Зашто тело каже не" – тема априлског Филозофског перформанса

"Зашто тело каже не" предавање инспирисано књигом Габора Матеа даје неке од суштинских одговора на проблем егзистенције. Зашто врло често радимо против себе, зашто смо зависници... зашто не волимо себе, зашто смо отуђени. Какав је систем који нас доводи у такво стање и колико је социјални контекст вазан.

Филозоф Тања Петровић-Миљковић, позивајући се на учење Габора Матеа, изнела је тезу да наше неприхватање себе и лош третман према себи јесу кључни за почетак најозбиљнијих болести као што је канцер. Наше тело као један компексан и савршен механизам преноси информације, на несвесном нивоу, када наше тело креће да ради против нас услед великог гомилања негативности. Порицање бола, лошег третмана и пристајање на такав начин живота доводе нас пре или касније у болест.

Реците "Не" таквом животу, повежите се са собом, истинским Ја поручује Габор Мате и бићете на путу излечења. Покушајте да будете, а не да стално делате у очајничкој потреби за прихватањем. Трибина је завршена у разговору са публиком.

Гост " Филозоског перформанса" била је композитор и виолинискиња Соња Калајић.