Жарко Бјелица и Миољуб Јелесијевић у Галерији ’73

Отварање самосталне изложбе слика аутора Милета Јелесијевића и објеката Жарка Бјелице, одржано се у четвртак 23. марта 19:00 часова u Галерији `73.

Миољуб Јелесијевић рођен је 1939. године у Србији. Завршио је уметничку школу у Херцег Новом, а у Београду студирао архитектуру.Члан је УЛУС-а и УЛУПУДС-а. Професионално се бави сликарством и фотографијом. Живи и ради у Београду.

Самостално излагао у Параћину, Бору, Крагујевцу, Свилајнцу, Београду и Дрвенграду – Мокра Гора. Учествовао на групним изложбама: Октобарски салон, Пролећна изложба УЛУС-а, Јесења изложба УЛУС-а чланова УЛУС-а у Загребу, као и на изложбама у Новом Пазару, Берлину, Карловцу и Крагујевцу.

Добитник више награда и признања међу којима су Политикина годишња награда за фотографију “Мајка из Прекала”, Специјална награда ТАЊУГ-а за фотографију године, Откуп 18. Октобарског салона, Откуп Музеја Примењене уметности 1988. године, као и многе друге.

Жарко Бјелица рођен је 06. 06. 1951. године у Никшићу. 1976. Дипломирао на Факултету ликовних уметности у Београду а 1980. магистрирао наи стом факултету. Члан Улуса Излагао на више самосталних и колективних изложби у земљи и иностранству. Добитник је више награда признања : 2009. Златна игла на Пролећној изложби одржаној у Уметничком павиљону „Цвијета Зузорић“, Београд; 1980. Откупна награда Септембарског салона Никшић; 1976. Октобарска награда града Београда за најбоље стручне и научне радове студената; 1976. Велика награда „Фонда Ристе и Бете Вукановић“.