Вече посвећено Небојши Глоговцу - последња овогодишња трибина „Београд за почетнике“

Александар Ђуричић, аутор књиге „Глоги“ посвећене животу и раду чувеног Небојше Глоговца, био је гост последње трибине “Београд за почетнике” у овој години.
Бројна публика имала је прилику да чује шта су о највољенијем српском глумцу испричали новинару и писцу Александру Ђуричићу Глоговчеви пријатељи и колеге: Војин Ћетковић, Наташа Нинковић, Аница Добра, Жарко Лаушевић, Раде Шербеџија, Никола Ђуричко, Вида Огњеновић, Никола Пејаковић, Паоло Мађели, Јагош Марковић, Александар Поповски, али и жене с којима се волео, кумови, пријатељи, људи који су били са њим када није био на сцени, када се саплитао о сопствени таленат и када му је требало снаге да се попне на глумачки трон. С којег никада није сишао.
Сведочења најближих откривају непознате детаље из живота великана: како је као момак радио у продавници музичких уређаја, шта му се све дешавало док је стопирао од Панчева до Београда, зашто му се на пријемном испиту на Академији драмских уметности тресла нога и како су све велике улоге и највећи редитељи после тога тражили и јурили баш њега.
Говорило се о сведочењима младих глумаца који су га доживљавали као ћалета и бардова југословенске сцене који никада не могу да забораве тренутке проведене са њим, и на сцени и у кафани. Судар генерација, које је само Глоги умео да обједини. 
Уредница и водитељка трибине била је, као и увек, Смиљана Попов, новинарка, ауторка научно-популарног серијала “Београд за почетнике”, прве тв емисије у Србији која је „ушла“ у просветни систем.