Удружење уметника “КОЛО” из Требиња гости Галерије `73

У четвртак са почетком у 19 часова свечано је отворена изложба радова из уметничке збирке чланова Међународне уметничке колоније  “Коло” из Требиња.

На изложби која је организована у познатој београдској  Галерији `73 своје радове израђене различитим сликарским  технкама представило је четрдесет шест уметника . 
Међународни карактер ове изложбе потврђује и чињеница да су право учешћа имали  сликари и вајари који долазе из Црне Горе, Хрватске, Словеније Бугарске, Македоније и Немачке.
 
Селектор изложбе био је академски сликар Дражен Милић који је идејни творац и оснивач Међународне уметничке колоније “КОЛО” из Требиња. 

 Радови изложени у Галерији `73 на Бановом брду настала су током протеклих седам година на, сада већ традиционалној и препознатљивој Међународној ликовној колонији "КОЛО" која се одржава у једном од најлепшших херцеговачких крајева у Требињу.
.
Свечаност је отворио  Миливоје Мишо Рупић изведбом стихова своје ауторске песме “Човек камен”.
 
Госте из Требиња и присутне је, у име домаћина, поздравила Мирела Пудар, директорка Галерије `73 која је истакла важност међуинституционалне сарадње на пољу културе. 

Она је подсетила да Галерија `73 негује дугогодишњу сарадњу са институцијама културе из Требиња као и са Управом Града Требиња и додала да се нада да ће овај тренд да се настави и у времену који је пред нама.

Селектор изложбе Дражен Милић је, уз искрене речи захвалности домаћинима на указаној могућности да се представе делом из свог богатог опуса, најавио низ изложби у већем броју градова са жељом да се представе многобројна квалитетна дела из њиховог богатог фундуса.

Изложбу је званично прогласила отвореном госпођа Бранка Спаић -Флегер, чланица Већа ГО Чукарица у чијем систему функционише и Галерија `73.
Изложба је подржана од стране Секретаријата за културу Града Београда и Градске општине Чукарица.