У Галерији ’73 отворена изложба видео радова уметнице Светлане Волиц

Синоћ су посетиоци Галерије `73 имали прилику да присуствују отварању веома занимљиве поставке - изложбе видео радова београдске уметнице Светлане Волиц. Када је у у питању реализација технички овако захтевних изложби – видео инсталација, које представљају тренутно веома актуелне тенденције у савременој уметности, Галерија `73 је захваљујући својим техничким потенцијалима успела да реализује овако захтеван пројекат. Публика је уживала у презентацији видео радова снимљених током истраживачких путовања Светлане Волиц у протеклих неколико година. 

Светлана Волиц, рођена је у Београду 1974. године. Дипломирала је сликарство на Факултету ликовних уметности у Београду у класи проф. Чедомира Васића, 1999. године. Магистрирала је сликарство код истог професора 2002. године. Од 2014. године запослена је као асистент на сликарском одсеку ФЛУ, на ком похађа и докторске уметничке студије. Изражава се кроз различите медије: сликарство, видео, видео-инсталације, фотографију, графички и сценски дизајн.

Изложбу је отворила Мирела Пудар, вд директора Галерије `73, а о радовима Волицеве говорио је теоретичар уметности др Предраг Терзић.

Изложба ће трајати до 7. фебруара