Соњи Ражнатовић уручена награда „Мирослав Дерета“ за 2022. годину

Књижевна награда „Мирослав Дерета“ за најбољи необјављени рукопис у 2022. г.  додељена  је упетак 2. децембра у Галерији `73 књижевници Соњи Ражнатовић, за роман „Morbus Mundi“.

Ову престижну награду Градска општина Чукарица и Издавачка кућа Дерета додељују већ седамнаести пут за редом. Овогодишњем лауреату, награду је уручио председник општине Чукарица Срђан Коларић, који је честитао Соњи Ражнатовић  и пожелео јој успех код читалачке публике.

“Доделом награде за најбољи необјављени рукопис, представљамо читалачкој публици  квалитетне писце и романе. У овој мисији, општина Чукарица и Издавачка кућа Дерета су већ више  од једне деценије и драго нам је да смо помогли да изузетни рукописи угледају светлост дана”, рекао је председник општине истакавши да доделом Деретине награде почињу традиционални Децембарски дани Чукарице, са низом културних и уметничких садржаја, који се одржавају на више локација на нашој општини.

Присутне је поздравила и директорка Галерије `73 Мирела Пудар и Зоран Богнар, уредник у издавачкој кући „Дерета“, који је уручио Плакету добитници награде и захвалио се председнику и општини Чукарица на подршци.

Добитнца награде Соња Ражнатовић, истакла је да јој је велика част и подстицај награда коју је за своје дело добла. Председник жирија Зоран Богнар и члан Петар Арбутина говорили су о делу добитнице, које је овенчано наградом и подсетили да је и ове године на конкурс стигао велики број квалитетних рукописа, међу којима се роман Соње Ражнатовић нарочито издвојио.