С ВЕРОМ У БОГА И КАМЕН: У Галерији `73 отворена изложба фотографија Миливоја Миша Рупића

Синоћ у Галерији `73 отворена друга самостална изложба фотографија Миливоја Миша Рупића,, под називом „С вером у Бога и камен“.

Публика је могла да види 32 фотографије каширане на пени, димензија 70×50 цм, на којима су представљени манастири: Тврдош, Дужи, Петро Павлов, Херцеговачка Грачаница и Брвеник као и храмови у Величанима, Мостаћима, Мркоњићима, Загори, Моску, Ублима, Полицама, Алексиној Међи, Хрупјелима као и Саборни храм у Требињу.

Идеја ми је била да скренем пажњу, кад људи крену пут Требиња, Херцег Новог или Дубровника, да застану мало у овом дивном граду, јер има се шта видети. Специфична архитектура тог поднебља негује и чува веру кроз свој израз у камену – рекао је Рупић.

Подсетимо, Миливоје Мишо Рупић је 2015. године представио своју прву самосталну изложбу фотографија „Старе кваке“,  а свој стваралачки рад публиковао је књигом поезије „Кад вратнице шкрипну“ и књигом путописа „Неурамљене слике с пута“.

О изложби је говорио и уметник фотографије Божидар Витас који се захвалио аутору „на дивном сведочанству које треба да буде на понос њему, али и на радост Роду и славу Богу“.

Част да отвори изложбу припала је популарном херцеговачком песнику и филозофу Божидару М. Глоговцу.

У програму је учествовала певачка група Соколице и требињски глумац Предраг Милојевић а присутне је поздравила вд директора Галерије `73 Мирела Пудар.

Изложба „С вером у Бога и камен“ биће отворена до 7. марта.