Ретроспективна изложба слика Богољуба Ивковића

Протеклог четвртка отворена је ретроспективна изложба слика Богољуба Ивковића, једног од наших најстаријих савремених  уметника. На изложби је приказан богат ликовни опус овог врсног ствараоца, чији животни и стваралачки пут није имао ни један наш сликар. Изложена дела потврђују да је у питању уметник који је међу најбољим нашим сликарима, у светским размерама познавалац ретке уметничке форме каква је поетска фантастика.

Поставку чини 31 рад из различитих периода уметниковог стваралаштва. Ту су слике из шездесетих и седамдесетих година, дакле периода његовог боравка у Паризу, затим осамдесетих и радова насталих после двехиљадите године,  на  којима овај врсни стваралац  у својим позним годинама слика дела већих галеријских формата, сложених композиција, испуњених мноштвом прецизно сликаних фигура и детаља, изузетно квалитетна и ликовно богата. 

Богољуб Ивковић рођен 02.06.1924. године у Градско - Р. Македонија. Завршио  Академију Ликовних Уметности у Београду у класи Ђорђа Андрејевића - Куна, 1957. године. Живи и ради од 1963. г. у Београду. У периоду од 1965 - 1974. године ствара у Паризу. Од 1974. трајно је настањен у Београду. Носилац  је бројних  награда. Излагао на многим самосталним и колективним изложбама у земљи и иностранству.

Изложба ће трајати до 18. маја 2021. г, а сви посетиоци се моле да поштују мере заштите у складу са званичним препорукама. Ношење маски је обавезно.