Прослава јубилеја - 85. година Основне школе „Јосиф Панчић“

Поводом обележавање више од осам деценија  од оснивања Основне школе „Јосиф Панчић“, у недељу 17. априла, у Галерији `73 обележен је велики јубилеј ове школе.

Том приликом организован је поетско музички програм. Ликовна секција „Панчић“ и наставница Драгана Ристић Трајковић приредили су завршну изложбу малих матураната. Уз присуство великог броја родитеља, бака и дека, уприличено је вече које ће засигурно оставити снажан утисак на децу који следеће године крећу у своје средњошколско доба.

"Велика је част за  Галерију `73 да  је у њеном простору обележен овај веома важан јубилеј ОШ „Јосиф Панчић“. То је доказ једне лепе сарадње коју Галерија `73 негује са овом школом чије темеље је пре нешто више од осам деценија поставио један од најуспешнији градоначелника Београда Влада Илић, навела је директорка Галерије Мирела Пудар, и додала је један од оснивача ове галерије, познати вајар Драган Милеуснић (1943-2019) завршио ову школу, као и бројни великани који су живели и били везани за своју локалну заједницу.

Подсећамо да су овом свечаном догађају присуствовали директор Милан Бајић, као и бројни наставници и ученици. Аутори програма биле су наставнице Драгана РистићТрајковић, наставница ликовне културе као и Петра Стојковић, наставница музичке културе.