Промоција издања „ Пословице и изреке“

У изложбеном простору Културне установе Галерије 73  у Београду 13. октобра 2023. године, Издавачка кућа  4СЕ из Београда представила је једно од својих најновијих издања из Едиције „Пословице и Изреке“ Књигу 1, Књигу 2 и Књигу 3.

Промоција је одржана у току трајања манифестације „ Дани европске културне баштине „ која се и ове године одржава и у Београду у септембру и октобру месецу. Сама манифестација је део велике европске  манифестације током чијег трајања се представља једна разноликост културног наслеђа и богатство култура, традиције и обичаја, као заједничка баштина европских народа. Овогодишња тема манифестације у Београду иста је као и у Европи „Живо наслеђе“, која обухвата теме које су се преносиле са генерације на генерацију и које се користе и данас.

Представљајући теме кроз српске народне Пословице и Изреке које је сакупио и сачувао негде од заборава наш велики Вук Стефановић Караџић , Издавачка кућа 4СЕ из Београда је овим издањима одговорила захтеву самог концепта манифестације чак и са кораком више, представљајући кроз издања и пословице и изреке и других народа света које на аутентичан начин одражавају дух и културу и других народа .

Овај културни догађај је водила Татјана Трнинић, а осим дела ауторског тима у саставу  - академски сликар и илустратор Лука Дедић, преводилац са руског и енглеског језика Нина Симић Панић, координатор пројекта Милена Ђукнић, о књизи је говорио и наш познати књижевник и афористичар Витомир Теофиловић као специјални гост вечери.

Представљање ове публикације је изазвало запажено интересовање присутне публике, која се након уводних излагања, активно укључила у разговор. На бројна постављена питања и изнете коментаре публике, уводничари су одговарали исцрпно и занимљиво, због чега ће, по општој оцени, ова презентација остати у пријатној успомени свих учесника овог културног догађаја.