Програм „ОБОЈИМО СВЕТ!“ одржан у Галерији `73

У Галерији ´73 у среду, 11. октобра ове године, организован је бесплатан васпитно – образовни програм „ОБОЈИМО СВЕТ!“ намењен деци од 3 до 5.5 година која нису укључена у вртиће, на позив Предшколске установе Чукарица.

Директорка Предшколске установе Чукарица Биљана Гајић истакла је да је ПУ Чукарица од 2014. године реализатор пројекта „Вртићи без граница 2“ и „Вртићи без граница 3“. ПУ Чукарица на 5 локација на општини реализује и подстиче различите програме за обухват деце која нису у систему предшколских установа, са посебним акцентом на децу из угрожених средина. Стана Лукић, члан Већа ГО Чукарица за социјалну политику и предшколске установе, присуствовала је овом програму и истакла да је ГО Чукарица укључена од самог почетка у реализацију овог пројекта.  Примарни циљ пројекта повећати обухват кроз различите програме засноване на потребама деце и родитеља, уз напомену да је важно је остварити партнерство са институцијама у локалним заједницама како би деца била видиљива и препозната, навела је Александра Калезић Вигњевић, координаотрка пројекта.

Директорка Галерије ´73 Мирела Пудар истакла је да ће Галерија убудуће подржавати овакве пројекте и програме и да је посебно важно да малишанима буде пружена прилика за истраживање овог богатог изложбеног простора и да буду део културне установе.