Посета чукаричких малишана дечјем музеју успомена

Деца и девојчице, учесници креативне раионице „Свет из мог угла“ која се одржава у Галерији `73, посетили су Галерију Сања, легат породице Панчевић – Тохољ, у Сремчици.

У дворишту овог здања уприличено је дружење за малишане, где су они могли да цртају и боје. Инспирације и идеја било је на претек, а све под будним оком искусних ликовних педагога. Обишли су сталну поставку у галерији која је својеврсни дечији музеј успомена. Ту царују играчке и слике које је некад користила девојчица по којој галерија носи име. Овај уметнички простор њени родитељи завештали су општини Чукарица у знак сећања на рано преминулу ћерку.

„Намера овогодишњих едукативних радиониоца је да се деца навикавају на нове околности настале услед глобалне пандемије, где они и даље треба да се креативно изражавају и да им то не буде реметилачки фактор у њиховом међугенерацијском оснаживању. Овакве активности биће реализоване и у наредном периоду, уз све предузете мере у складу са препорукама званичних институција, када је у питању безбедност деце учесника радионица“, изјавила јеМирела Пудар, директорка Галерије `73.

У ову галерију радо свраћају све генерације, где у сваком тренутку могу погледати и сталну поставку радова из уметничке збирке Галерије `73.