Посета чланова Амбасаде Русије изложби Софије Јечине

У Галерији `73 у току је манифестација „Дани руске културе“, која је започета изложбом  академске сликарке Софије Јечине из Русије и носи назив “Моје око-Србија”. 

Изложбу је у недељу, 4. априла посетио аташе за културу Амбасаде Руске Федерације у Р. Србији г. Глеб Таллер са сарадницима, који је истакао своје задовољство због јачања српско руских културних веза и најавио наставак сарадње са Галеријом `73, уз свестрану подршку Амбасаде Руске Федерације.
„Ово је веома важан догађај за Галерију `73 у тренутку када културне везе наших земаља константно напредују и развијају се, што је доказ наше блискости и вековне повезаности. Верујем да ће овакве манифестације и даље бити део наше програмске активности у наредном периоду, на обострано задовољство“, речи су Миреле Пудар, директорке Галерије `73.

Слике Софије Јечине, младе руске сликарке, инспирисане су природним лепотама наше земље, за коју Јечина каже да је њена друга домовина. Ово је њена шеста самостална изложба у Србији. У оквиру трајања изложбе сви посетиоци су у прилици да одгледају премијеру филма  “У потрази за местом”, дело ветерана српског документарног филма, аутора и продуцента, Мирослава-Бате Петровића. Филм представља портрет Софије Јечине као личности и уметнице, њеног схватања живота и уметности, њеног уметничког сензибилитета, са великим избором њених слика, и уз  сасвим мало биографских података, који су у другом плану.

“Дани руске културе” подржани су од стране Амбасаде Руске Федерације у Републици Србији, Руског дома, Фонда јединства православних народа и Градске општине Чукарица. 

Изложба ће трајати до 13. априла 2021. г, а сви посетиоци се моле да поштују мере заштите у складу са званичним препорукама. Ношење маски је обавезно.