Почели „ДАНИ СЛОВАЧКЕ КУЛТУРЕ“ у Галерији `73

У четвртак, 1. јуна,  свечаним отварањем изложбе графика„Степенице ка небу“, Емилие Валентикове Лабат, почела је манифестација Дани словачке културе, која се седми пут за редом обележава у Галерији `73.

Присутне званице у име домаћина поздравила је директорка Галерије 73 Мирела Пудар која је истакла  вишеструки значај ове изложбе и  захвалила на подршци Амбасади Словачке у дипломатској културној мисији Галерије 73 која се реализује последњих година.

Члан Већа општине Чукарица Бранка Спаић Флегер захвалила се словачком народу на свесрдној подршци, изражавајући посебну захвалност на искреном пријатељству.

Изложбу „Степенице ка небу“,  Емилие Валентикове Лабат, свечано је отворио Борис Кончек, трећи секретар Амбасаде Словачке у Београду. Навео је да ће Амбасада Словачке увек бити отворена за  будућу сарадњу којом се јачају и унапређују везе два пријатељска народа.

У музичком делу програма наступила је Маријана Радосављевић, сопран, која је извела словачку народну песму “Kopala Studienku”  на тему словачке химне и „Што се боре мисли моје“ аутора краља Милана Обреновића, који је ову песму написао 1823. године

Изложбу Емилие Валентикове у Галерији `73 подржала је Амбасада Словачке, ГО Чукарица и  Словачки културни клуб у Србији.

Изложба  ће трајати до 6. јуна