Одржано књижевно-музичко вече о делу Алексе Шантића у Галерији 73

Књижевно-музичко вече "Тамо крај Неретве где пролеће на бехар мирише" одржано је у београдској "Галерији 73", чиме је почела манифестација "Шантићеви дани".

"Вече је било више посвећено љубавној поезији која је оставила великог трага у српској књижевности", речи су приређивача манифестације "Шантићеви дани", Миливоја Миша Рупића.

У оквиру програма у четвртак увече наступили су глумци Фуад Табучић и Марија Масал, књижевник Неђо Стојановић, сопранисткиња Маријана Радосављевић и клавириста Никола Николовски.

Присутна публика имала је прилику да се кроз поезију и песму сусретне са великим песником који је имао снажан утицај на период  краја 19. и почетка 20. века. Његов песнички опус у великој мери био је инспирисан великим српским песницима попут Војислава  Илића и Јована Јовановића Змаја. Шантић је био песник родољубиве и љубавне поезије.

Програму је присуствовао велики број љубитеља Шантићеве поезије, као и представници ГО Чукарица: Лидија Јовановић, председница Скупштине, Јовица Гостојић, помоћник председника и чланови већа: Славиша Шотра и Бранка Спаић Флегер.

Манифестацију  „Шантићеви дани“ у Галерији 73 подржао је Секретаријат за културу Града Београда и Градска општина Чукарица.