Одржана промоција романа“Док светац бди“ књижевнице Љиљане Шарац

У уторак, 30. августа у Галерији `73 одржана је промоција романа „Док светац бди“ књижевнице Љиљане Шарац. Роман „Док светац бди“ је право освежење по тематици у ауторкином опусу. Написан је препознатљивим стилом, али се видно разликује од претходног романа „Ђурђевим стопама“. У причи о две сеоске породице Пауновића и Васиљевића ауторка искорачује из историјских тема и окреће се селу, традицији, вери, обичајима, веровањима... Свеже, надахнуто, увлачи нас у буколики, идилични свет ливада, лугова, њива, кукурузишта, винограда, тарабом ограђених сеоских дворишта... Колористично дочаран амбијент буди носталгију за прошлим временима и читаоца асоцира на његове вољене које је посећивао на селу, а ти тренуци се не заборављају. Тако ауторка већ на почетку постиже „високу радну температуру“, а снажне емоције „загрева и подгрева“ све до краја романа.

Љиљана Шарац (девојачко Лазић) рођена је у Смедереву 1971. године. У родном граду завршила је гимназију, а у Београду Филолошки факултет. Радила је као новинар, уредник и ПР у Саобраћајном предузећу ,,Ласта’’. Педагошки рад отпочела је у Основној школи ,,Доситеј Обрадовић’’ у Београду, да би га потом наставила у Основној школи ,,Стефан Дечански’’ у Београду. Добитник је награде Смедеревски Орфеј за поезију. Добитница је награде Београдски победник 2019. Члан је Удружења књижевника Србије.

Објавила је четири историјска, три породично-љубавна романа и један историјски трилер за одрасле: Опет сам те сањао, Где сам то погрешила, Зид тајни, Старија, Старији, Ђурђевим стопама, Док светац бди.