Одржана промоција монографије „Прослава Богојављења на Чукарици – других десет година 2009-2018“

У уторак, 16. јануара 2018. године у Галерији `73 одржана је промоција монографије „Прослава Богојављења на Чукарици – других десет година 2009-2018“, аутора Марка Мил Поповића. У монографији Поповић говори о  теолошком и духовном значају Богојављења, како се прослављало   кроз историју, о друштвеној димензији овог празника, као и о обележавању овог празника на Чукарици, које је постало традиционална церемонија.
О монографији и прослави 20 година од обнављања пливања за Богојављенски крст говорио је професор Никола Рацков, Славко Божић, свештник  храма Светог Ђорђа и Марко Мил Поповић, аутор монографије. 
Промоцији су присуствовали представници цркве Св Ћирила и Методија на Б. Брду, чланови Свибора, Дејан Јањић - члан већа ГО Чукарица, бивши председници ГО Чукарица који су учествовали у додели Победничког плашта у протеклих десет година, представници Клуба писаца Чукарица, Удружења писаца Поета, Савеза извиђача Чукарица, Клуба „Стари Чукаричанин“  и многи други угледни гости.
    У програму су учествовали и ученици музичке школе Ватрослав Лисински, Стефан и Никола Лазаревић, предвођени професором Миодрагом Крстићем, као и победници на конкурсу „Богојављење, пливање за часни крст“, које традиционално организује удружење писаца „Поета“.