Одржан програм „У спомен великану Матији Бану“.

У Галерији `73 у уторак, 26. децембра, са почетком у 19:00 часова, организован је књижевно музичко сценски програм „У спомен великану Матији Бану“.

Догађај је посвећен књижевном стваралаштву  Матије Бана. Свечаност, која је уврштена  у званичне манифестације Градске општине Чукарица,  организује се у сусрет доделе награде „Матија Бан“.
„Ово је веома важан догађај за Културну установу каква је Галерија `73,  која је поред Културног центра једна од носилаца културног живота на Општини Чукарица, и налази се у крају које је добило име по овом великану,“ изјавила је директорка Установе Мирела Пудар и подсетила да се следеће навршава двеста година од рођења Матије Бана.

 Догађају су присуствовали председнок Скупштине ГО Чукарица Милан Стојић, члан Већа за културу Горан Ускоковић као и добитници награде „Матија Бан“,  коју сваке године у част овом великану додељује ГО Чукарица  заслужним грађанима.

У уметничком  програму су учествовали: Предраг Милојевић – глумац, Миодраг Ракочевић – глумац, Љиљана Шарац – наратор, Неђо Ћићо Стојановић – наратор, Соња Калајић - виолина и кастањете и Александра Курилић – виола, Јасмина Јончић, водитељ програма.