Обележавање Међународног дана особа са инвалидитетом у Галерији `73

Поводом обележавања Међународног дана особа са инвалидитетом, у понедељак 4. децембра у 18:00 часова, у Галерији `73  организовано је музичко поетско вече и промоција књиге "У крви слобода" аутора Милана В. Милутиновића.

У програму су, поред аутора, учествовали: Марко Долаш (гитара), Немања Црнатовић (вокал) и ученици ОШ „Јосиф Панчић“ уз подршку наставница Драгане Ристић Трајковић и Петре Стојковић, који су извели неколико нумера модерне и поп музике. Стихове су говорили Славица Вилотијевић и Миливоје Миша Рупић.

Присутнима се, у име Удружења особа са инвалидитетом, обратила Гордана Љубичић, председница удружења, а потом и Мирела Пудар, директорка Галерије `73. Она је истакла важност разумевања питања инвалидитета и подршке за достојанство, права и добробит особа са инвалидитетом. Нагласила је и то колика је важност борбе за права особа са инвалидитетом, како би могли да у потпуности равноправно и делотворно учествују у друштву с другима и да се не суочавају са препрекама у свим аспектима свог живота.

У име ГО Чукарица, програму је присуствовала Стана Лукић, чланица Већа.

Модератор и водитељ програма био је Неђо Ћићо Стојановић.