Обележавање „Дечије недеље“ у Галерији 73

Овогодишња „Дечија недеља“, чији је слоган „Подељена срећа два пута је већа“ , започета је бројним програмима на Чукарици.

У Галерији `73 организоване су креативне радионице за најмлађе Чукаричане, где су  користећи машту и спретност, слушајући савете дизајнерке Маријане Рогошић, спретно правили и украшавали мале папучице, поклоне за своје најдраже. То је била прилика да се подсете на радост даривања и дељења, што је и тема овогодишње Дечије недеље.

„Дечију недељу препознају све релевантне институције, од образовања и културе, до установа дечије и социјалне заштите. Наш заједнички циљ је побољшање положаја деце и унапређење квалитета њиховог живота. Будући да су дечија права овогодишња тема Дечије недеље, посебан значај смо посветили праву на игру. Припремили смо мноштво радионица забавног и едукативног карактера а све активности које ће се одвијати у оквиру Дечије недеље биће у складу са важећим препорукама Кризног штаба и смерница ресорног Министарства“, изјавила је Мирела Пудар, директорка Галерије 73.

Малим креативцима придружио се и проф Академије ликовних  уметности у Требињу, проф. Саво Рупић, који је похвалио умешност и маштовитост малишана, истичући да судећи по квалитету њихових радова, међу њима сиурно има и будућих уметника.

Захваљујући подршци ГО Чукарица, сви програми у Галерији `73 су бесплатни.