Новогодишња музичка чаролија у Галерији `73

Током децембра месеца у Галерији `73 биће одржан низ концерата посвећених најмлађој публици.

Први у низу концерата приредили су ученици који уче свирање на фрули у Основној музичкој школи „Мокрањац“. Лена Радојевић, Павле Добровић, Давид Мешановић, Василије Јелић и Срећко Јовић приказали су традицију свирања на фрули, свирали су кола и песме из централне Србије. Традиција школовања младих музичара у М. Ш. „Мокрањац“ дужа је од једног века. На таквом тлу однегован је и Одсек за традиционалну музику М.Ш.“Мокрањац“ у Београду, који постоји више од 20 година. Мисија свих педагога на овом одсеку је да сачува народну традицију од заборава и пренесе је младим генерацијама.

У понедељак 21. децембра, одржан је концерт младих виолиниста Mузичке школице ,,Лукић", на ком је имало прилику да се представи њих 13. Најмлађа полазница школице има свега 4 године. На програму концерта биле су обраде популарних нумера, али и композиције светских класика. Школицу води професорка виолине Марија Лукић.

У уторак 28. децембра наступају ученици МШ „Ватрослав Лисински“, а у среду 28. децембра полазници Школе гитаре „Старчевић“.

Полазници Модерне музичке радионице узраста од 5-18 год из класе Маријане Радосављевић, наступиће у четвртак 30.12.2021. год. од 17:00 часова. На програму ће бити композиције за клавир, соло песме и песме на неколико језика у групној изведби свих полазника.

Улаз на све концерте је бесплатан.