Музичко сценски програм „Виртуелно путовање Италијом“

У оквиру програма пројектне наставе, коју организују ученици III4 разреда ОШ „Јосиф Панчић“ и учитељица Тања Цапудер, у понедељак 23. јануара у Галерији `73 одржан је музичко сценски програм „Виртуелно путовање Италијом“, посвећен Италији, једној од пет земаља кроз коју су путем културе, уметности и музике, започели ову годину.

У име ГО Чукарица, покровитеља програмских активности Галерије `73, обратио се Миљан Ћеранић, члан већа ГО Чукарица, који је истакао своје задовољство што на овј начин чукарички малишани, заједно са својим наставницима, обогаћују своја знања и шире видике, виртуелно упознајућу далеке земље и културе на један пре свега забаван начин. Италија, њена историја, уметност и култура, свакако су лепа прилика да сазнају и науче нешто ново – истакао је Ћеранић.

Специјални гост био је Матео Венеручи, који је кроз интерактивно предавање представио све лепоте и знаменитости Италије. Симона Остојић (клавир) и Дуња Весић (виолончело) извеле су неколико композиција у музичком делу програма, а за сам крај вечери ученици су направили шпалир носећи ручно направљене и украшене карневалске маске, што је присутна публика поздравила громогласним аплаузом.