Mузичко поетско вече чланова удружења „Стари Чукаричанин“

У четвртак, 26. октобра у оквиру Манифестације Дани европске баштине, у Галерији `73 одржано је музичко поетско вече чланова удружења „Стари Чукаричанин“, који су приредили занимљив музичко поетски перформанс. Вече је било посвећено знаменитим личностима Чукарице, досадашњим добитницима награде „Матија Бан“, награде коју сваке године ГО Чукарица додељује својим најистакнутијим сурађанима. Било је речи о Живану Сарамандићу и Милки Стојановић, Цунету Гојковићу, Нади Павловић и многим другим великанима наше културне сцене, који су обележили једно време и оставили значајан траг за будућа поколења.

Заједно са члановима Удружења, на сцену су ступили и чланови певачке групе „Похорски ђердани“, који су им пружили пуну музичку подршку и сарадњу. Као и увек, програм је био богат и шаролик и сви присутни могли су чути многе познате тактове и песме.

„Велика нам је радост што смо уприличили једно лепо вече члановима Удружења Стари Чукаричанин као и њиховим пријатељима.  И убудуће ћемо се трудити  да  вечери поезије и дружења буде више. То је обавеза свих нас који се бавимо културом у локалној заједници. Уметност је зато најбољи човеков пријатељ“, речи су Миреле Пудар, директорке Галерије `73, која је била домаћин ове вечери.

Ово је само једна у низу бројних активности Удружења којим се јасно показује да ни “златно доба” није препрека да се буде креативан, активан и да се дружи.