Концерти гитаре у јунском програму Аrs Musicuma

У склопу јунског циклуса концерата  Арс Musicum наступали су: Јована Анђелковић (гитара), Николa Милосављевић (гитара), као и завршни концерт МШ Ватрослав Лисински, одсек гитара.

Први наступ у оквиру програма Аrs Musicuma имала је талентована Јована Анђелковић (гитара), која је на репертоару имала композиције Баха, Ф. Поуленца и Б. Сметане изазвао је велико интересовање публике, што је награђено громогласним аплаузoм.

Наступ Николе Милосављевића (гитара), испраћен је са великом пажњом љубитеља озбиљне музике, који је маестралним извођењем композиција Бержиха Сметане, Франциска Тарега, Ђ. Вердија приредио концерт за памћење.

Концерт ученика Музичке школе “Ватрослав Лисински”, са одсека гитаре, организован је у оквиру завршног дела јунског програма Аrs Musicuma. У програмском делу вечери публика је уживала у делима  Ј.С.Баха, Ф.М.Торробе, П.Санцана и осталих композитора.

 ”Сарадња са Музичком школом Ватрослав Лисински је леп пример како се уз једну квалитетну сарадњу две институције подижу капацитети ученика кроз  јавни наступ, а све у циљу њихове даље афирмације“, изјавила је директорка Галерије `73 Мирела Пудар и најавила да ће наступајућа сезона бити подједнако успешна као и до сада. Она   је додала    да је посебна част сарађивати са школом “Ватрослав Лисински”,  која је по броју освојених награда на такмичењима проглашена најуспешнијом музичком школом у Србији.