„Јубиларно пролеће ЛАДЕ“ у Галерији ’73

Поводом важног јубилеја, 120 година од оснивања ЛАДЕ, нашег најстаријег уметничког удружења, у четвртак 21. марта у Галерији `73 свечано је отворена изложба „Јубиларно пролеће ЛАДЕ“. Поставка у Галерији ’73 чини целину са изложбом Ладе у Народном музеју, која је отворена на Сретење и која још увек траје. Ове изложбе су замишљене да буду комплементарне, да заједно понуде пресек данашњих уметничких тенденција присутних у Лади и да докажу Ладино гесло да се уметност стално мења, тим променама обнавља и вечно тече, као што словенска богиња пролећа по којој је Лада добила име отелотворује неминовности вечних циклуса у природи и поновног рађања.

Представљајући разнолика дела шеснаест активних чланова Ладе, изложба тежи приказивању уметничке слободе, својствене овом знаменитом удружењу, које негује активни однос између традиционалног и модерног, без унапред утврђених норми и предрасуда.

Публика ће бити у прилици да до 2. априла ужива у делима Зорана Н. Ђорђевића, Петра Ђузе, Уроша Ђурића, Дивне Јеленковић, Данице Карађорђевић – Дане МААР, Радомира Кнежевића, Зорана Кузмановића, Гордане Мирков, Љиљане Мићовић, Јована Мрђеновачког, Неше Париповића, Димитрија Пецића, Драгане Б. Стевановић, Ефимије Тополски, Мирољуба Филиповића Филимира и Ивана Шулетића.