Изложбом слика Софије Јечине почели Дани руске културе

„Дани руске културе“ отворени су у четвртак у 17 часова у Галерији 73 и трајаће  до 6. априла 2021. године.
 
Манифестација је отворена изложбом  академске сликарке Софије Јечине из Русије и носи назив “Моје око-Србија”. Поставку чини тридесетак радова мањег и средњег формата рађених техником уље на платну,  чији су главни мотиви природне лепоте Србије, а који су настали у последњих годину дана, током пандемије. Радови су инспирисани природним лепотама наше земље, за коју Јечина каже да је њена друга домовина. Ово је њена шеста самостална изложба у Србији.

У оквиру трајања манифестације сви посетиоци моћи ће да одгледају премијеру филма    “У потрази за местом”,  дело ветерана српског документарног филма, аутора и продуцента, Мирослава-Бате Петровића. 
Филм представља портрет Софије Јечине као личности и уметнице, њеног схватања живота и уметности, њеног уметничког сензибилитета, са великим избором њених слика, и уз  сасвим мало биографских података, који су у другом плану.

“Дани руске културе” подржани су од стране Амбасаде Руске Федерације у Републици Србији, Руског дома, Фонда јединства православних народа и Градске општина Чукарица. 

Изложба ће трајати до 06. априла 2021. г, а сви посетиоци се моле да поштују мере заштите у складу са званичним препорукама. Ношење маски је обавезно.