Изложба слика „Трагови присуства“ Хариса Рахића

Изложба слика „Трагови присуства“ Хариса Рахића у Галерији 73

Изложба слика Хариса Рахића, уметника млађе генерације, која носи назив „Трагови присуства“, отворена је у четвртак 25. августа у 19 часова у Галерији `73 (Пожешка 83 а, Баново брдо).

Хариса Рахић је  уметник млађе генерације, који је већ сада има јасан и  препознатљив ликовни рукопис. У Галерији `73 представио се сликама великих формата, рађеним техником уље на платну, испуњеним формама чији је садржај у неким партијама апстрактан, а у другим пак фигуративан. Палета боја на Рахићевим сликама чини да овај уметнички опус делује на посматрача таман толико да преноси директно тренутну емоцију - до јарких свежих боја, у којима се осликава радост живљења и стварања, до поседовања патине, која асоцира на већ проживљено, давно одсањано, скоро заборављено.                                                                        

Харис Рахић рођен је 1994. године у Новом Пазару. Завршио основне студије, одсек сликарство, у класи професора Гордана Николића и мастер академске студије, у класи професора Радомира Кнежевића на Факултету ликовних уметности у Београду. Дипломирао 2018. године. Приредио је три самосталне и учествовао на многобројним колективним изложбама. Добитник две награде на Фестивалу стваралаштва младих У Новом Пазару, као и треће награде на Ликовном салону младих у Новом Пазару 2017. године. Члан је УЛУСа од 2019. године. Живи у Београду. Тренутно је на трећој години докторских студија у класи професора Радомира Кнежевића на Факултету ликовних уметности у Београду.

Изложба ће трајати до 6. септембра.