ИЗЛОЖБА СЛИКА РАДОВАНА ЈАНДРИЋА

Изложба слика Радована Јандрића, редовног професора Академије ликовних уметности у Новом Саду у пензији,  отворена је четвртак 15. октобра у Галерији `73. Изложбену поставку коју чини петнаест слика великих формата рађених техником уље на платну, свечано је отворила Мирела Пудар, директорка Галерије `73, а присутним гостима и љубитељима уметности обратио се и сам аутор који је истакао своје задовољство што после седам година има прилику да се поново представи београдској публици, овог пута сликама „измаштане стварности, сећања и заборава“, које су настале у последњих десет година.

Радован Јандрић рођен је 1954. год. у Обровцу. Завршио АЛУ у Загребу 1980. год. у класи проф. Анте Кудуза. Завршио последипломске студије на Факултету ликовних уметности у Београду у класи проф. Марка Крсмановића. Редован професор на Академији уметности у Новом Саду, катедра графике, у пензији.  Учествовао на многобројним изложбама у земљи и иностранству.

Изложба ће трајати до 3. новембра 2020. г, а сви посетиоци се моле да поштују мере заштите у складу са званичним препорукама. Ношење маски је обавезно.