Изложба слика Петрa Ђорђевића

Шеста по реду самостална изложбе слика „Мртва природа. Слика једног угла“, аутора Петра Ђорђевића, отворена је 26. јануара у Галерији 73..
Поставку чини 11 слика рађених техником уље на платну, на којима се уметник бавио темом мртве природе и описивањем предмета који су део његовог свакодневног живота. Ваза са цвећем је сегмент који се често појављује у самој слици као симбол љубави и лепоте док се са друге стране, насупрот цвећу појављују драперије различитог колорита, које чине базу слике, потом воће и људске и животињске кости као симбол пролазности. Мотиви на сликама базирани су првенствено на емпатији и људском додиру, већ скоро заборављеном људском осећању.
Петар Ђорђевић рођен је 1986. године у Ивањици. Дипломирао на Факултету ликовних уметности у Београду 2012. године на одсеку за сликарство у класи професора Слободана Роксандића. Докторски уметнички пројекат под називом Могућности ликовног ишчитавања кичменог стуба, одбранио 2019. године на Факултету ликовних уметности у Београду. Ради на ФЛУ у Београду као доцент на предмету Пластична анатомија. Члан УЛУС-а и Клуба анатомских цртача Балкана. Добитник награде за цртеж на ФЛУ  2008. Активно излагао у земљи и иностранству. До сада одржао пет самосталних и учествовао на преко двадесет групних изложби.
О изложби је говорио Бојан Оташевић, аутор текста за каталог а свечано је отворила Мирела Пудар, директорка Галерије 73.
Изложба ће трајати до 7. фебруара.