Изложба слика и светлосних инсталација Дарка Трајановића

Изложба слика и светлосних инсталација која носи назив „Флуоликвид“, аутора Дарка Трајановића, отворена је у четвртак 24. марта у Галерији `73.

Дарко Трајановић је визуелни уметник који креира радове у разноврсним медијима као што су: слике, објекти, инсталације, перформанси и видео радови. Поставку чине  слике и светлосне инсталације, настале у последњих пар година, на којима се јасно види ауторова очигледна инспирација светлом и сенком, светлошћу и тамом, као и доживљајем и реакцијом човека под вештачким осветљењем. У свом раду он пажљиво бира различита средства (од транспарентног клирита, јаких неонских боја, до коришћења неонки које у мраку креирају ултраљубичасту обојеност на његовим инсталацијама), што нам јасно указује да пред собом имамо уметника стваралачког импулса чији рад се приближава сфери интегралне, вишемедијске уметности.

Дарко Трајановић докторирао је 2012. г. на Факултету ликовних уметности у Београду. Основне студије завршио је 2055. године на  ФЛУ у Београду,а  2008. г. магистрирао на истом факултету у класи проф Чедомира Васића.  Излагао је на преко 50 колективних и 28 самосталних изложби у земљи и иностранству. Током студија био је гостујући студент на Академији ликовних и примењених уметности Универзитета „Аристотел“ у Солуну.

Изложба ће трајати до 5. априла 2022. г.