Изложба радова Анастазије Дмитровић у Галерији „Сања“

У прелепом здању  Галерије „Сања“ у Сремчици  у недељу, 20. октобра организована је изложба слика и уникатних радова младе београдске ученице Анастазие Димитрић под називом ,,Анастазијин свет, у малом".

 Анастазиа је ученица првог разреда гимназије. Врло вешта и маштовита, она се игра материјалом и тако настаје свет, најразличитијих употребних предмета. На изложби су посетиоци имали прилику да се упознају са креативним стваралаштвом ове девојчице која планира да сликарство буде њена будућа професија.

Анастазиа Димитрић рођена је у Београду, 07. 08. 2004. године. Већ у нижим разредима учитељи примећују њен таленат у цртању, сликању и вајању, а у VI разреду, децембра 2016. године на иницијативу њеног наставника цртања, сликања и вајања Дражена Врачара у ОШ „Мирослав Антић” Београд, Чукарица, постављена је њена Прва самостална изложба. Након тога имала је још три продајне изложбе у истој школи марта, априла и децембра 2017. године, као и продајну изложбу у децембру 2017. године у  ОШ „Љуба Ненадовић” Београд, Чукарица. У мају 2017. године на Литургијском фестивалу цркве Вазнесења Господњег у Жаркову излагала је на позив вероучитељке Бранке Драгичевић. У септембру 2017. године имала је продајну изложбу на манифестацији „Карневал бродова”. Била је гост изложбе у Војној гимназији поводом прослављања Светог Саве 2018. године.