Изложба младих уметника „Погледи 2021“ у Галерији `73

Синоћ је у Галерији `73 отворена традиционално колективна изложба „Погледи 2021“. И овог пута је пружена шанса најталентованијима да се прикажу на јавној културној сцени, што је ствараоцима њихове ране професионалне доби веома значајно. Направљен је избор међу заслужним уметницима млађе генерације, који већ имају важне награде и изложбе у значајним галеријама у својим биографијама.Учесници овогодишње изложбе су: Лазаревић  Сара, Тончић Ања, Анђелковић Марија, Мутаповић  Раде, Ожеговић Дуња, Крстић Андреја – Chenipe, Вујин Сарах Ива, Рафајловић Гаврило, Ристић Михаило, Рахић Харис, Милојевић Сара, Милашиновић Бојана, Чубриловић Мина, Чубриловић Нина, Здравковић Марија, Пуношевац Антанасије, Милекић Никола, Миловановић Ненад, Турковић Давуд, Марић Александра, Милосављевић Невена и Радојчић Иван.
У име домаћина присутне је поздравила Мирела Пудар, директорка ове галерије, а о значају оваквих изложби, које одражавају тренутну, а макар делимично и будућу климу у ликовном животу Србије, говорила је Јасна Опавски, сликарка и есејиста, која је ауторка текста за каталог ове изложбе.
У велики потенцијал ових младих стваралаца, публика ће моћи да се увери током изложбе која ће бити отворена у Галерији `73 до 4. маја 2021. године.