Изложба мати Ефимије отворена у Галерији `73

У „Галерији `73“ синоћ је свечано отворена изложба слика и радова игуманије Ефимије Тополски, под називом „Мислим, тражим, чекам.“ По речима саме ауторке, те три речи синтетишу читав њен живот, уз напомену да се мало шта променило откад је завршила сликарство у Београду, а потом као сликарка живела у Паризу, па више од две деценије била игуманија манастира Градац, да би сада већ три године живела свој монашки живот у српском манастиру у месту Ишон у Француској.

Поставку чине две целине: врата и странице старих ормана, које је она осликала са обе стране својим познатим цветовима, постављени у центар галеријског простора у виду неколико паравана, док су на зидовима цртежи од којих су неки настали и пре давадесетак година, као и неки најновији радови.

 
Изложба је изазвала велику медијску пажњу, а многобројне угледне госте, уметнике и поштоваоце рада ове врсне уметнице, у име организатора ове изложбе – КУ Галерије `73, поздравила је Мирела Пудар, директорка галерије. Изложбу је свечано отворио епископ славонски Јован Ћулибрк, који је говорио о значају Ефимијиног рада, њеној племенитој мисији и радовима које је изложила у Галерији `73. 

Изложба ће  бити отворена до 31. октобра.