Изложба чланова ЛАДЕ у Галерији`73

Поводом обелажавања  48 година постојања Галерије ` 73, у уторак, 29. јуна 2021. г. у Галерији `73  свечано је отворена изложба чланова Друштва српских уметника Лада, најстаријег српског уметничког удружења. Своје радове представило је 15 уметника:  Тодор Стевановић, Светомир Арсић Басара, Неша Париповић, Радомир Дамњановић Дамњан, Александар Ђурић, Зоран Н. Ђорђевић, Саво Пековић, Мирољуб Филиповић Филимир, Петар Ђуза, Слободанка Шефер, Тијана Фишић, Никола Вукосављевић, Дринка Радовановић, Мати Ефимија и Љиљана Мићовић.

Присутне госте поздравила је Мирела Пудар, директорка галерије, која је поводом годишњице оснивања галерије, најзаслужнијим сарадницима и институцијама уручила захвалнице и признања.

Александар Ђурић, почасни председник Ладе и аутор текста за каталог, говорио је о раду и историјату удружења, као и о постојању јасне свести да Лада као уметничко удружење са великом традицијом  и његови чланови слободно делују за добробит појединца, заједнице, човечанства. Том приликом захвалио се Галерији `73 на подршци, изразивши наду да ће ова сардња бити и убудуће настављена.

Изложба ће трајати до 13. Јула 2021. г.