„Импулс, секвенце“ у Галерији ’73

Изложба скулптура и фотографија Марка Вучковића и Ивана Радојчића која носи назив "Импулс, секвенце", отворена је у четвртак 7. априла.

У друштвеној клими заувек промењеној пандемијом, улога уметника је никад јаснија - али и никад тежа. Аутор је ту да освести мањкавости шаблона стварности и пружи оквир непредвидивости са којом смо научили да живимо. Па ипак, понекад, уметник то не може сам. Зато се у наглашеној кривудавости погледа кроз простор Галерије '73 овога пута срећу визуре два аутора који се остварују у потпуно различитим медијима, али са очигледним паралелама кроз стваралаштво.

Шта би то било заједничко Марку Вучковићу и Ивану Радојчићу, иако један ствара скулптуре са готово стриповским фокусом на неумирен импулс органске форме, а други бележи секвенце свакодневице дајући им контекст поетичне предодређености? Храброст да се наизглед очигледно извуче из нашег колективног ткања свести и врати у другом визуелном коду, од кога свако инстинктивно бира оно што (не) жели да види.

Резултат је изложба која носи назив „Импулс, секвенце“ и састоји се од скулптура и рељефа комбинованих материјала Марка Вучковића у јукстапозицији са дигиталним принтовима и видео радом који чине визуелни дневник Ивана Радојчића. Изложбу карактерише неконвенционална поставка и бескомпромисан сусрет ауторских тачки гледишта.

Изложба "Импулс, секвенце" Марка Вучковића и Ивана Радојчића у Галерији '73 биће отворена од 7. априла до 19. априла.