Галерија 73 почасни гост Фестивала српске културе у Истри

Изложбом „Вибрације“ академских сликара Саве Рупића и Ирине Черњавски Шантрић свечано отворен 12.Фестивал српске културе у Истри, који је ове године посвећен писцу, афористичару и  новинару Душку Радовићу.

Почасни гост Фестивала била је Културна установа Галерија `73,  која се на овој традиционалној Манифестацији представила изложбом  два академска сликара , промоцијом филма „Галерија на Брду“ и издавачком делатношћу представљањем књиге песама „Журим -да реч може стићи на време“.

У препуном Српском културном центру у Пули, присутне госте и званице поздравио је председник СКУЦ-а г. Милан Рашула који је  представио програм Фестивала. Он се захвалио Галерији `73 на партнерству у промоцији и афирмацији српске културе и навео да се ова сарадња  наставља у циљу представљања српске културне сцене у Истри.

Директорка Галерије `73 госпођа Мирела Пудар истакла је важност регионалног културног повезивања. Она је додала да је огромна част и привилегија бити део овог традиционалног Фестивала.

Догађају је присуствовао и помоћник Градоначелника Града Пуле г.Роберт Цвек који је нагласио значај унапређења културних веза, а Фестивал је свечано прогласио отвореним генерални Конзул Републике Србије у Ријеци г. Горан Петровић.

Дванаести Фестивал српске културе се наставља Ревијом савременог српског филма, који ће се одржати у новембру месецу у пулским биоскопима.