„Фрагменти земље хумске” требињског уметника Савa Рупића у организацији Галерије 73 и Архива Војводине

У среду 12. јануара 2022. године са почетком у 19:00 часова у простору Архива Војводине у Новом Саду (Жарка Васиљевића 2а), биће свечано отворена изложба слика „Фрагменти земље хумске” требињског уметника Савa Рупића.

Изложба се реализује у сарадњи Галерије ’73 из Београда и Архива Војводине из Новог Сада  у оквиру регионалне културне сарадње, која своју завршну мисију има у европској престоници културе Новом Саду. Слике Сава Рупића су претходно приказане публици у региону: у Музеју македонске борбе у Скопљу и Српском културном центру у Пули.

Тридесет четврта изложба по реду професора Рупића, као што јој и назив каже, биће инспирисана Херцеговином. Посетиоци ће имати прилику да виде Рупићеве радове настале у последњих неколико година,  техником уље на платну.

Саво Рупић рођен је у  Загори  код  Требиња 1963. године. Вишу школу ликовних и примењених уметности завршио у Београду код професора Здравка Вајагића, Академију Уметности у Новом Саду, на сликарском одсеку код професора Јована Ракиџића и мастер студије – сликарство на АЛУ Требиње. Поред  уљаног сликарства бави се мозаиком и акварелом. Члан  је  УЛУБИХ-а од 2005. године. Живи у Требињу и ради  као  доцент на предметима мозаик и мурал  на  АЛУ  Требиње.

Изложба ће бити постављена у Архиву Војводине до 21. јануара 2022. године.