„Е Ф Е М Е Р Н О С Т“ Избор из збирке Галерије `73

После неколико веома успешних међународних представљања, у Галерији `73 је 15. маја 2020. године отворена изложба „Е Ф Е М Е Р Н О С Т“, избор из збирке Галерије 73, по ауторском концепту Ђорђа Кадијевића, историчара уметности.

Ово је била прилика да се београдској публици представе дела савремених уметника који  су излагали у овој галерији, а чији радови су у протеклих неколико година били излагани у иностранству и региону (Братислава, Пула, Скопље, Требиње), у оквиру пројекта представљања српске ликовне сцене ван граница наше земље.

На изложби су били представљени радови тридесет уметника који се чувају у збирци Галерије `73, а који су изведени у различитим сликарским и вајарским техникама.

Публика је имала прилику да погледа  радове наших савременика - професора, представника старије и средње генерације попут Јована И. Ракиџића, Ратка Вулановића, Љиљане Бурсаћ, Љиљане Стојановић, Душана Б. Марковића, Мире Маодуш, Ђилета Марковића, Саве Рупића и Владе Ранчића, до радова уметника млађе генерације: Миле Гвардиол, Ђурђе Сивачки, Жељка Виторовића, Сузане Вуловић и многих других. Дела су ушла у збирку Галерије `73 поклоном уметника или откупом на конкурсима.

Изложба је трајала до 28. маја 2020. године.