Додела награде Фондације „Арс Лонга“

Синоћ су у Галерији 73 додељене Захвалнице и Награде "Димитрије Митриновић" које је доделила заслужнима појединцима и институцијама Фондација "АРС ЛОНГА" из Београда.

Оснивач и председник Фондације, Зоран Богнар, је са својим сарадницима уприличио ову свечаност на којој су за свој изузетан допринос српској култури и очувању лепих уметности Захвалнице добили: Галерија 73, Марко Зекић, Александар Николић, Божица Велоусис, Снежана и Виктор Гостинац, Мира Панић Јовић, Владимир Ђукић, Антонина Теа Сала, Слободан Живковић и Драган Вучелић.

Овогодишњи лауреати награде "ДИМИТРИЈЕ МИТРИНОВИЋ" су: Владимир Копицл и Предраг Мики Манојловић.

Поред председника Фондације Зорана Богнара награде је уручио Немања Вељовић Суброса, секретар Фондације "АРС ЛОНГА".

У име домаћина награђене и присутне госте је поздравила гопођа Мирела Пудар, директорка Галерије 73, у којој се овај догађај реализује пуних седамнаест година.

Посебно надахнутим говором са речима захвалности награђенима, а са посебним освртом на рад и каријеру Предрага Микија Манојловића, присутнима се обратио Ђорђе Кадијевић, један од оснивача Галерије 73, историчар уметности, ликовни критичар и редитељ.

У музичком делу програма присутнима се представила Антонина Теа Сала која је на клавиру извела неколико композиција Фредерика Шопена.