"Дијалози о култури" у Галерији `73

Гости трибине "Дијалози о култури" која је одржана 11. априла у Галерији `73, били су новинарка телевизије Студио Б госпођа Ивона Фуштић, Александра Цимпл и популарни беградски писац Горан Стојичић.

Говорили су о значају културе за појединца, као и за народ ако процесу који постепено обрађује и оплемењује човека. Глад за културом увек је присутна, због чега човек много чита, жели да путује и истражује. Гости су имали прилику да чују како то језик служи као средство споразумевања и ширења културе међу људима а књижевност као средствo за упознавање туђих културa, за стицање искуства и успостављање веза међу народима. Почетак трибине отворила је промоција романа "Морена" Александре Цимпл и књиге прича "Бесани" Горана Стојичића. Спецајни гост трибине "Дијалози о култури" био је култни бенд „Пресинг“ са легендарним певачем Кизом Радовићем.

Трибини су присуствовали и угледни гости из дијаспоре – госпођа Тања Радивојевић, председница Српског културног друштва Швајцарске, професор Петар Гојковић, председник Одбора за културу Савеза Срба Француске и госпођа Виолета Алексић, водитељка Радио Младости из Цириха.

Аутор и водитељ трибине "Дијалози о култури" је Карло Астрахан.