„Вртићи без граница“ у Галерији Сања у Сремчици

Почетак Понедељак
18.06.2018.
y 08:00

Крај Понедељак
18.06.2018.

Добијајте обавештења о новим догађајима, пријавите се на наш newsletter.

Од априла 2017. године, Предшколска Установа Чукарица укључена је у пројекат „Вртићи без граница 3 - подршка унапређивању система друштвене бриге о деци и  предшколског васпитања и образовања на локалном нивоу.“ Ове активности реализују се у континуираној сарадњи са различитим актерима у локалној заједници. Галерија '73 на Бановом брду и Галерија Сања у Сремчици једни су од веома важних сарадника Предшколске Установе Чукарица у настојању да се изађе у сусрет праву свих породица и деце на квалитетну средину за развој, игру, културу и слободно време. Захваљујући овој сарадњи, деци са Чукарице узраста од 3 - 5,5 година која до сада нису имала прилике да бораве у вртићу, биће пресдтављени програми „Биботова играоница“  и  „ Ликовна радионица, шврљаоница“, који ће бити реализовани у просторијама Галерије Сања у Сремчици, у организацији васпитача Предшколске Установе Чукарица.

Пројекат се реализује као партнерска иницијатива Министарства просвете, науке и технолошког развоја, УНИЦЕФа и ЦИП - Центра за интерактивну педагогију и усмерен је на унапређивање система друштвене бриге о деци и предшколског васпитања и образовања кроз повећање доступности и праведности система и развијање квалитетних разноврсних програмa у урбаним срединама. Кроз различите акције и активности за децу која нису обухваћена предшколским васпитањем и образовањем, као и развој и реализацију разноврсних додатних програма, тим Предшколске Установе Чукарица настоји да уважи свако дете са територије Чукарице и понуди му прилику за игру и учење у непосредном окружењу.

У периоду од 18 - 28. јуна 2018. године у термину од 08:00-10:00 h у Галерији Сања у Сремчици (Моштаничка бр. 9)  добродошла су сва деца са својим породицама, узраста од 3 до 5.5 година, а која до сада нису имала прилике да бораве у вртићу. Деца ће имати прилику да учествују на осам радионица, са родитељима и васпитачима, у веома подстицајном окружењу Галерије Сања у Сремчици 
Добродошли!