Трибина „Више од разговора“ – гост Раде Милић

Почетак Уторак
11.09.2018.
y 19:00

Крај Уторак
11.09.2018.

Добијајте обавештења о новим догађајима, пријавите се на наш newsletter.

ост септембарске трибине „Више од разговора“, која ће се одржати у уторак, 11. септембра у 19:00 часова, је Раде Милић, археолог, руководилац Центра за урбани развој.

Центар за урбани развој оформила је група стручњака различитих области: економије, архитектуре, грађевине, уметности, археологије, антропологије. Чланови ове организације упознали су се приликом промовисања Београда на Венецијанском бијеналу архитектуре 2006. године. Главни циљеви Центра су промовисање урбаног живота у Београду и унапређење културе и уметности унутар градских средина, водећи рачуна о културно − историјским споменицима који сведоче о развоју града.
Координатор је пројекта "УНДЕРГРАД - подземни свет Београда" од 2011. године. Циљ пројекта је евидентирање, истраживање, документовање и презентација подземних објеката који се налазе на територији града Београда. Овај пројекат добио је пуну подршку Секретаријата за културу Града Београда, Министарства културе и информисања. Пројекат је добио награду Града Београда "ЗВЕЗДЕ БЕОГРАДА" за допринос култури града. 

Аутори и водитељи програма: Јасмина и Петар Јончић.