Трибина „Више од разговора“ – гост Зоран Николић, новинар и публициста

Почетак Уторак
13.02.2018.
y 18:00

Крај Уторак
13.02.2018.

Добијајте обавештења о новим догађајима, пријавите се на наш newsletter.

У уторак, 13. фебруара 2018. г. у 18:00 часова, уГалерији `73 почиње прва из циклуса трибина под називом „Више од разговора“. Гост трибине биће Зоран Љ. Николић. Програм ће бити посвећен темама из области културе, ликовних уметности, књижевности, филма, фотографије, социологије, али и из историје, која је врло актуелан сегмент савременог друштва.
Зоран Љ. Николић (1967), новинар и публициста, од 1997. године ради за Вечерње новости. Прву књигу „Београд испод Београда“  (заједно са др Видојем Голубовићем) објавио је 2002. године. То истраживачко дело, које се бави заборављеним подземним објектима и другим тајнама које се крију испод престонице, за кратко време доживело је седам издања и често је на врху листа читаности. Три године касније, 2005, као аутор потписује књигу „Масонски симболи“ у Београду која истражује трагове које су у главном граду оставили слободни зидари и која већ има три издања и значајан број читалаца.
Априла 2007. године изненађује публику сатиричном књигом "Глобализација за неупућене“ која се на саркастичан начин бави данашњицом, да би се 2010. године поново вратио истраживачком новинарству и публицистици, овог пута са Мирком Радоњићем, објављујући књигу „Тајна Новог Београда“. Током 2011. године објавио је и збирку поезије „Декада“, а „Град тајни“ му је први роман.
Програм ће водити искусни новинари Јасмина и Петар Јончић, аутори овог програма.