Трибина „Реч у времену“: гост Мирјана Милачић Бајић, књижевница

Почетак Петак
27.01.2023.
y 18:30

Крај Петак
27.01.2023.

Добијајте обавештења о новим догађајима, пријавите се на наш newsletter.

У петак, 27.01.2023. са почетком у 18 и 30, у Галерији `73 (Пожешка 83 а), одржаће се трибина у оквиру књижевно уметничког пројекта „Реч у времену“. Гост вечери ће бити књижевница Мирјана Милачић Бајић.Током вечери биће представљено њено књижевно стваралаштво као и промоција њене најновије књиге прича „Очеви и деца“.

Мирјана Милачић Бајић је рођена у Београду где је завршила основну школу и гимназију. Основне као и специјалистичке студије из оралне хирургије завршила је на Стоматолошком факултету Универзитета у Београду. Магистарске студије је завршила  на Медицинском факултету Универзитета у Београду на катедри за ОРЛ. Упоредо је студирала и Светску књижевност са немачким и италијанским језиком на Филолошком факултету Универзитета у Београду.

Говори немачки и енглески језик а служи се француским и италијанским.

Пише од ране младости и осваја значајне књижевне награде.

Пише поезију и прозу. До сада је објавила две књиге поезије: „Романса звана....“ и „Из дневника једног времена“ док клатно својој сенци бежи. 2022. године је објавила и књигу прича Очеви и деца.

Заступљена је у преко шездесет Зборника, Алманаха, Лексикона и других издања. Превођена је на енглески и бугарски језик. О ауторки и њеном делу говориће књижевница Чедна Радиновић Лукић.

Уредник и водитељ програма: Неђо Ћићо Стојановић, књижевник

Улаз је слободан.