Трибина „Филозофски перформанс“: Смисао ероса и љубави

Почетак Понедељак
15.02.2021.
y 19:00

Крај Понедељак
15.02.2021.

Добијајте обавештења о новим догађајима, пријавите се на наш newsletter.

"Благостање или богатство личности није колекција скупоцених и лепих ствари које поседујемо, нити пуки збир пријатних тренутака и слатких или сладуњавих искуства у нашем животу, већ се оно састоји у томе да не дозволимо да изгубимо властиту душу, односно тиче се постигнућа духовне синтезе и смисаоног саображаја и прожимања разноврсних садржаја нашег унутрашњег и спољашњег света."

Миланко Говедарица- Смисао ероса и љубави

За чиме чезнемо? Шта нас испуњава и шта даје смисао нашем животу? Већина људи ће без размишљана рећи да је то љубав. И то је, вероватно, тачно. Али, када дође тренутак у коме треба да искусимо сву раскош њеног дара и важности за нас, уплашимо се. Еросова енергија нас преплаши, губљење контроле над собом, такође. Та огромна енергија за коју Дени де Рузмон тврди да је јача од нуклеарне нас паралише.

Поставља се логично питање да ли је могуће претворити еросову енергију у нешто друго...што није тако силовито, јако и разорно? Да ли ерос може да нас доведе до мирне луке? До љубави.

У књизи "Смисао ероса и љубави" Миланка Говедарице на то питање дат је позитиван одговор.

У Филозоском перформансу учествоваће: проф. др Миланко Говедарица, филозофкиња Тања Петровић Миљковић, глумац Марко Долаш и вокална солискиња Јована Стојановић.

Понедељак, 15. фебруар 2021. г.у 19:00 часова

Галерија `73

Пожешка 83 а, Баново брдо

Добро дошли!