Трибина „Београд за почетнике“: гост Ненад Новак Стефановић, публициста и новинар

Почетак Петак
26.11.2021.
y 18:30

Крај Петак
26.11.2021.

Добијајте обавештења о новим догађајима, пријавите се на наш newsletter.

“Август, 1876. У Београду се рађају два дечака у размаку од три дана. Један ће постати краљ, други официр”.

Тако почиње својеврсна времепловна историјска тура “АПИС И АЛЕКСАНДАР: О НОЋИ КОЈА ЈЕ ПРОМЕНИЛА ИСТОРИЈУ СРБИЈЕ” коју организује нова трибина “Београд за почетнике” у петак, 26.11 у 18.30 сати у Галерији `73.

Гост Смиљане Попов, новинарке и ауторке научно-популарног тв серијала “Београд за почетнике”, али и стручни водич кустос кроз један од најпреломнијих догађаја у историји Србије, али и кроз околности које су до ње довеле је - Ненад Новак Стефановић, публициста и новинар, аутор тек издате књиге “Апис и Александар”, која већ прети да постане опасан бестелер. Захваљујући мноштву нових података о Драгутину Димитријевићу Апису и Александру Обреновићу, гост трибине Ненад Новак Стефановић откриће публици колико су њихови животи били дубоко испреплетени и зашто се могу назвати Каином и Авељем српске политике.

Поред Аписа и Александра, двојице протагониста преломног догађаја српске историје, Ненад Новак Стефановић осврнуће се и на улогу коју су јаке жене имале у овом турбулентном периоду наше историје, као и на њихове прорачунате, искрене или сасвим дивље љубави прожете узаврелим политичким страстима. Ненад Новак Стефановић биће стручни водич кроз сплет војних и дипломатских завера које су довеле до кобне ноћи 29. маја 1903, а са новим сазнањима и истраживањима разбиће устаљене представе о епохи Обреновића и преврату који је одредио судбину Србије до данашњих дана.

Трибина "БЕОГРАД ЗА ПОЧЕТНИКЕ"

у интригантој епизоди:

АПИС И АЛЕКСАНДАР

О НОЋИ КОЈА ЈЕ ПРОМЕНИЛА ИСТОРИЈУ СРБИЈЕ

гост: Ненад Новак Стефановић, писац, новинар

домаћица: Смиљана Попов, новинарка

26.11. у 18.30 сати