Самостална изложба слика и скулптура: Неџма Зукорлић и Невена Милосављевић "Испод површине"

Почетак Четвртак
18.05.2023.
y 19:00

Крај Уторак
30.05.2023.

Добијајте обавештења о новим догађајима, пријавите се на наш newsletter.

Неџма Зукорлић рођена је 1996. у Новом Пазару где завршава основну и средњу школу. Основне студије је окончала на Интернационалном универзитету у Новом Пазару, на Департману за уметност, смер сликарство, притом је апсолвент на Департману за филолошке науке, смер босански језик и књижевност. Завршила је мастер студије на Факултету ликовних уметности у Београду, на сликарском одсеку у класи проф. Радомира Кнежевића, где уписује и докторске студије у класи проф. Катарине Зарић. 
Приредила је две самосталне изложбе, у Новом Пазару и Београду, учесница на преко четрдесет колективних изложби и три ликовне колоније у земљи и иностранству. Добитница треће награде на Ликовном салону младих у Новом Пазару. Ради као асистент на УНИНП. Члан је УЛУС-а.


Невена Милосављевић рођена је 1996. у Чачку. Основне академске студије завршава на Факултету ликовних уметности у Београду, одсек вајарство. Потом уписује мастер академске студије на истом факултету, одсек вајарство, и завршава их у класи редовног професора Здравка Јоксимовића.
Излагала је на колективним изложбама у земљи и иностранству. Неке од значајнијих изложби су “Октобарски салон” у Шапцу 2018. и 2022. године, “Нишки салон 12/2” 2022. године. Учесница је неколико колонија и симпозијума у земљи и иностранству. Добитница је награде за скулптуру у галерији “Јосип Бепо Бенковић” Херцег Нови, Црна Гора.