Самостална изложба фотографија и скулптура: Иван Радојчић и Марко Вучковић "Импулс, секвенце"

Почетак Четвртак
07.04.2022.
y 19:00

Крај Понедељак
18.04.2022.

Добијајте обавештења о новим догађајима, пријавите се на наш newsletter.

Иван Радојчић има екстензивно искуство у продукцији едиторијала, контента за друштвене мреже, видео садржаја и графичког дизајна. Студије Историје уметности на Филозофском факултету Универзитета у Београду. Поред уметничких пројеката (наведених у наставку), ангажован  више од две деценије у електронским, штампаним и дигиталним медијима. Од својих почетака на Радију Студио Б, па касније у ТВ водама до дневних новина и часописа кроз дугорочни рад на лиценцним издањима светских магазина у Србији као врло запажен аутор српске дигиталне новинарске сцене и уредник лајфстајл микросајт у оквиру портала noizz.rs.
Рад "Сутра - то боли мало мање" свој почетак имао је на изложби истакнутих уметника нове генерације и увод је у његов 360 degrees приступ ауторском изражавању након кога је уследила и истоимена изложба у простору Културног центра Београда на Цветном тргу. Први уметнички перформанс направио 2000. на скупу студената уметничких школа Балкана у Дидимотехону у Грчкој инспирисан богатом вегетацијом Медитерана и осећајем заједништва. Две године касније учествовао у пројекту студената са Сорбоне у Паризу под називом Србија 2.0. У пролеће 2003. био један од аутора који је излагао на Queer Easter фестивалу у Берлину. Након тога сарађивао више година са једном од наших најпознатијих дизајнерки Драганом Огњеновић на концептуализацији њених кампањских визуала и излога. И премда га је пословна сфера одвела у медије наредних деценију и по, од 2018. се враћа својим уметничким коренима стажирајући у неколико галерија у Њујорку и Мајамију током боравка у Америци.

Марко Вучковић, рођен у Крушевцу 09.11.1992. године. Дипломирао на Факултету Примењених Уметности 2019. год у Београду, одсек примењено вајарство. На истом факултету завршио и мастер студије. Члан УЛУС-а од 2020. год. Излагао на више групних изложби.