Почетак Четвртак
17.11.2022.
y 19:00

Крај Уторак
29.11.2022.

Добијајте обавештења о новим догађајима, пријавите се на наш newsletter.

"Друштву српских уметника ЛАДА приступило је девет нових  чланова, а изложба у Галерији `73 њихово је прво представљање у том својству. Реч је о истакнутим уметницима чија су остварења одавно препозната и призната као несумњиве уметничке вредности. Њихово присуство чини да Друштво са обновљеним еланом настави традицију потврђивања разлога због којих је и основано далеке 1904. године. Основна начела којих би требало да се придржава сваки члан ЛАДЕ су да слободно развија сопствени креативни потенцијал чиме се проширује и богати хуманистички сфаирос, али и  да чува и афирмише културни идентитет народа из кога потиче.

Исказани постулати нису антиподи, нити су у супротности.

ЛАДА није у колизији са Удружењем ликовних уметника Србије,  јер нема еснафске побуде, нити са било којом уметничком групом са прокламованим поетичким програмом, већ настоји да кроз  разумевање различитости промовише аутентични уметнички квалитет. Међусобно разумевање и колегијална подршка  подразумевају се међу члановима овог Друштва. Захваљујући оваквом опредељењу, ЛАДА је данас не само најстарија уметничка асоцијација на Балкану, већ и елитна скупина људи окупљених око саме суштине уметничког послања.

Дакле, Друштво српских уметника ЛАДА је добровољно, струковно, нестраначко и непрофитно друштво уметника визуелних уметности који живе и стварају у  Србији и српских уметника који живе и делују у дијаспори, као и уметника других националности који доприносе развоју и угледу српске уметности.Нови чланови кроз своје досадашње деловање управо то манифестују."                                                                                                   Александар Ђурић

Излагачи:

  1. Благоје Димић
  2. Бранимир Карановић
  3. Весна Кнежевић
  4. Гордана Ана Мирков
  5. Димитрије Пецић
  6. Зоран Тодовић
  7. Милан – Циле Маринковић
  8. Радомир Кнежевић
  9. Сава Халугин